ITAS – PRVOMAJSKA d.d.

Svoj postanak firma datira iz davne 1960. godine, kad je osnovana Metalna zanatska radnja (kasnije ITAS) u okviru Ivanečko –ladanjskih rudnika. Firma je u početku proizvodila pribore za alatne strojeve i  to za Friz Heckert iz Njemačke i Prvomajsku iz Zagreba.

Prve strojeve firma je počela proizvoditi sredinom sedamdesetih. U početku  su to bili jednostavniji, jednonamjenski strojevi ( brusilice za bridove BRB-600 i oštrilice za svrdla OSK-36), a kasnije i univerzalni strojevi  iz područja glodanja (glodalice niza G-220) i iz područja oštrenja (univerzalna oštrilica za alat UOZA-51, U/G, UOZA-55/G, GEOMETRIC. Daljnjim razvojem automatizirane su oštrilice za svrdla OSK-36K i OSK-36A, napravljene nove oštrilice za veća svrdla (OSK-80A), zatim oštrilice za tokarske noževe (ON-40), automatske oštrilice pila za metal  (AOPM-500), prvi diobeni stolovi s automatskom diobom (ADS-400)…

Prvi NC/CNC alatni strojevi i pribor razvijeni su krajem osamdesetih godina primjenom vlastitih rješenja kao i suvremenih svjetskih dostignuća. U tom razdoblju , koje je bilo značajan iskorak u razdoblju ITAS-a, nastale su CNC alatne glodalice (AG-200CNC, AG-210CNC, AGS-200CNC) s visokim brojem okretaja alata n=24000 o/min, zatim NC – okretno –diobeni stolovi (OSAG-320 NC i OSAG-400NC)…

Pod današnjim imenom  ITAS-PRVOMAJSKA d.d. firma posluje od 01.01.2007.godine.

Danas firma uspješno surađuje s  više ino partnera za koje izrađuje alatne strojeve , a među kojima je najvažniji partner po broju narudžbi KUNZMANN iz Njemačke.

Cilj nam je stalno unapređenje proizvodnje, kako kroz pomladak novih kadrova, tako  i kroz obnovu strojnog parka.

U postupku nabave su brusilica, tokarilica i obradni centar u svrhu postizanja bolje kvalitete naših izradaka i smanjenja roka isporuke.

U postizanju što bolje kvalitete proizvoda, rukovodimo se ISO-standardima, čiji smo ponosni vlasnik od 2008.godine.

Svjesni  da je mlada radna snaga  budućnost firme, trajno omogućujemo učenicima i studentima praktičnu obuku  uz pristojnu naknadu.

Trenutno zapošljavamo 135 radnika.

Gajimo sistem kontrole kvalitete ISO 9001:2015.